On se kumma, miksi annettuja tehtäviä ei voi tehdä ajallaan vaan aina juuri viimeisenä päivänä. Stressitasot vaan kasvaa, kun pitää kiireessä tehtäviä tehdä, kun aiemmin on ollut niin laiska ja saamaton. Maailmassa on huomattavasti kiinnostavampia asioita kuin tehtävä, jossa täytyy miettiä kysymyslomakkeen kysymysvaihtoehtoja. ;)

Tämä aamu alkoi jo klo. 6, kun Manu keksi ettei nukuta enää. Tietysti leikkiminen on huomattavasti hauskempaa kuin nukkuminen. Katkonaista unta sain vielä ½ tunnin verran ennen kuin oli pakko kampeutua ylös aamupuuron tekoon. Koulussa istuessa väsytti aivan armottomasti ja kotiin päästessä olisi päiväunet houkuttanut 100 kertaa enemmän kuin koulutehtävät.. Hetken verran harkitsin myös jalkatreenin skippaamista, mutta sain otettua itseäni niskasta kiinni ja jumpalle. HYVÄ MINÄ!! Samoin käytin myös illalla Manua raviradalla juoksentelemassa ja viihdyttämässä etäpelien asiakkaista. :)

Siispä treeniin. Nyt olen päättänyt, että jalkatreeni kuuluu viikottaiseen ohjelmaani siinä missä muidenkin lihasryhmien rääkkääminen. Jalat on aivan järkyttävän huonossa kunnossa ja olen aivan varma, että ylihuomenna tulee liikkuminen olemaan todella vaikeaa ja kivuliasta. Painot pidin tarkoituksella varsin maltillisina (=pieninä). Huomio rauhalliseen ja puhtaaseen liikkeeseen sekä perusteellinen alkulämmittely. Normaalistihan alkulämmittely on "vain" hiukkasen (5min) aerobista + keppijumppa + kevyet venyt päälle. Tänään kuitenkin lämmittelin tuolla perinteisellä tavalla sekä lisäksi kävin kaikki nivelet alakropasta huolella läpi eli nilkat, polvet sekä lonkat. Extra huomio lonkankoukistajille, jotka ovat kireät kuin viulunkielet! Huolellisten lämmittelyiden jälkeen tein seuraavia liikkeitä:

1a) Kyykky: 45kg-50kg-55kg; 12-10-10

2a) Reiden ojennut: 3x10kg; 12

3a) SJMV: 50kg-55kg-55kg; 12

4a) Pohkeet vaakaprässissä: 2x100kg; 20

5a) Vatsarutistus aaltopenkillä 3x15

5b) Kyljet girya kuulalla +20kg:n kuula 3x15

Loppuun matolla hölkkää/tassuttelua yhteensä 10 min ajan sekä venyttelyt.

Huh huh, kun meinas loppu tulla SJMV:n viimeisissä toistoissa. :D Takareidet rupesivat venymään mukavasti ja liike meni juuri sinne minne pitikin! Aivan uskomattoman tehokkaita nuo moninivelliikkeet. Samanlaista tuntumaa ei mitenkään saa laitteilla! Suosittelen, jos oikeasti haluaa saada itsensä kuntoon ja kaloreita palamaan!

Huomenna yritän käydä olkapäätreenin tekemässä ennen töihin menoa. Varmaksi ei pysty vielä sanomaan, mutta viimeistään lauantaina on olkapäiden kidutuksen aika ;)

Nyt täytyykin antaa Manulle iltaruoka ja sitten vielä kylmään talvisäähän tassuttelemaan.