Ai mikä ihana yllätys odottikaan, kun soittelin aamulla harjoittelun ohjaajalleni, saan pitää tämän ja huomisen päivän vapaana!! Aivan huippuu!!!

Mielialaa kohentaa myös todella paljon eilen saamani kommentit. Ette uskokkaan miten hyvä mieli niistä tuli! KIITOS!!
Laitoin myös mailiosotteen näkyviin, että jos halua on voi sinne lähetellä postia esim. treeneihin liittyen. Vaikea kommentteihin tätä kautta vastata, kun ei ole yhteystietoja minne vastata.

Treenien suunnittelusta kuitenkin sen verran, että olen saanut suurta apua ihan saliohjaajalta (joka siis kuuluu kk maksun hintaan salilla jolla käyn) eri liikkeiden tekniikoiden oppimiseen. Oma ajatukseni maksimaalisesta lihasmassan kasvatuksesta ei kuitenkaan tunnu ohjaajani kanssa kohtaavaan, joten tästä eteenpäin suunnittelen ohjelmani itse. Apua siihen löytyy mm. netistä ja lehdistä ja myös ihan oman kokemuksen kautta.
Tällä hetkellä olen jakanut "treenivuoteni" hypertrofia jaksoihin/viikkoihin (hypertrofia=lihasmassan kasvatus) sekä voima jaksoihin/viikkoihin. Esim. yksi hypertrofiajakso kestää neljä viikkoa. Pääpaino on noissa hypertrofia jaksoissa ja voimajaksoja on n. puolet vähemmän. Hypertrofia viikoilla toistomäärät on välillä 6-12 ja voimaviikoilla 3-6.
Joka viikko pyrin treeneissä tekemään jotain erilaista oli se sitten toistomäärän tai rautamäärän kasvatus. Erikoistekniikoista käytän melko usein supersarjoja ja silloin tällöin pudotussarjoja ja pakkotoistoja.
Liikkeiksi pyrin valitsemaan suurimmaksi osaksi vapailla painoilla tehtäviä liikkeitä mm. kyykky, kulmasoudut, penkkipunnerrus, pystypunnerrukset yms.

Nyt olen kuitenkin huomaamattani tehnyt sen virheen, että olen noudattanut samaa ohjelmaa liian kauan. Tarkoituksena olisi vaihtaa ohjelman liikkeet uusiin n. parin kuukauden välein.
On myös muistettava, että levon tärkeyttä ei koskaan pidä aliarvioida!

Tänään kävin taas aamupäivästä hyvissä ajoin salilla tekemässä selkä-hauis-treenin.
    Lämpöjä soutaen+kevyttä kulmasoutua+venymistä
    * Kulmasoutu tangolla: 45kg-50kg-50kg ; 15-12-10
    * Latsit taljassa: 2x40kg ; 12
    * "Hiihto" taljassa narulla: 35kg-30kg ; 10
    * Kulmasoutu kp: 22,5kg-22,5kg-20kg ; 10-10-12
    * Hauis mutkatangolla: 3x12,5kg + tanko ; 10
    * Hammer taljassa narulla: 30kg-30kg-35kg ; 12-12-9
    * Vartalonkierrot lattialla +15kg 3x20
    Loppuun crossia rolling-ohjelmalla 20 minsaa

Hyvä mieli näkyi myös treenissä. Homma toimi kuin unelma ja oli enemmän kuin tyytyväinen treeniin. Kun ylä- ja alatalja olivat varattuja päätin tehdä taas latseja taljassa ja siinä tehdessä sain idean kokeilla tuota hiihtoliikettä, minkä neuvoin mm. äidilleni, joka on tykännyt kyseisestä liikkeestä aivan valtavasti. Tuo liike tekee lavoille todella hyvää, sillä liikerata on laaka ja ääriasennoissa on hyvä venytys ja supistus.

No nyt vihdoin ja viimein katkesi ajatus :D Ehkä on hyvä lopettaa tähän tältä kerralta...